ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Και ξαφνικά, οι απόδημοι 'Ελληνες, αυτό το ''λαμπρό κομμάτι του 'Εθνους'', γιά το οποίο οι πολιτικοί της Ελλάδας εκφράζουν ''σεβασμό'' και ''θαυμασμό'', προτείνεται από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, να ψηφίζουν, γιά να εκλέγουν... τρεις (3) Ομογενείς, ως ''βουλευτές Επικρατείας''. Υποτίθεται ότι αυτό αποφάσισε ''Επιτροπή'' που συστάθηκε πριν 8 μήνες, αλλά χωρίς την συμμετοχή έστω ενός εκπρόσωπου-αντιπρόσωπου του απόδημου Ελληνισμού. Γεγονός που πιστοποιεί την ελαφρότητα, την έλλειψη σοβαρότητας του υπουργείου Εσωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το κρατικό-κυβερνητικό ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'', «η επιτροπή προτείνει το δικαίωμα του εκλέγειν (αλλά όχι του ''εκλέγεσθαι'') να το έχουν όλοι όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια και είναι εγγεγραμμένοι στου εκλογικούς καταλόγους, ανεξαιρέτως του πόσα χρόνια απουσιάζουν από την Ελλάδα. Το εκλογικό δικαίωμα προτείνεται να το ασκούν με φυσική παρουσία στα προξενεία ή στα ειδικά εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν γι’ αυτόν τον σκοπό, ενώ η επιτροπή εισηγείται οι απόδημοι να ψηφίζουν με βάση τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων».

Προτείνει, να ψηφίζουν οι εκτός συνόρων ΜΟΝΟ γιά εκλογή 3 βουλευτών, υποτίθεται Ομογενών ''κομματικά ημέτερων'' στο Επικρατείας. Δηλαδή, το 20-25% του εκλογικού σώματος (που στις εκλογές εμφανίζεται ως το μεγαλύτερο ποσοστό ''αποχής''), να εκλέγει μόνο...τρεις (3) βουλευτές!!!

Η ''ψήφος στους Απόδημους'' θα γίνει πράξη ΑΝ η Βουλή του κράτους Ελλάδα, ψηφίσει με τα 2/3 των βουλευτών τον σχετικό φημολογούμενο (αντισυνταγματικό) νόμο. Σύμφωνα με την πρόταση, οι ''απόδημοι ψηφοφόροι'', θα πρέπει να ταξιδεύουν στα κατά τόπους προξενεία στο εξωτερικό, γιά να ψηφίζουν ΜΟΝΟ γιά τους 3.

Και το Σύνταγμα, που σαφέστατα αναφέρεται σε ''επιστολική ψήφο'' και σε δικαίωμα ''εκλέγειν και εκλέγεσθαι'', πετιέται, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, στα σκουπίδια, αφού ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το σέβεται και το προστατεύει. Φυσικά, οι εκτός συνόρων δεν είμαστε αφελείς γιά να πιστέψουμε ότι θα ψηφιστεί νόμος με τα 2/3 των βουλευτών. Την ίδια κοροϊδία, την ίδια εξαπάτησή μας, την έχουμε ζήσει γιά 25 χρόνια.

Με την πρόταση, οι περίπου 2 - 2.5 εκατ. 'Ελληνες πολίτες, με δικαίωμα ψήφου, που ζουν μόνιμα εκτός Ελλάδας, εγγεγραμμένοι στα Δημοτολόγια της χώρας, μετατρέπονται και επίσημα σε πολίτες β' κατηγορίας, χρήσιμοι μόνο γιά να πληρώνουν φόρους και χρήσιμοι ως...τουρίστες στην πατρίδα τους, την χώρα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Το ελληνικό σάπιο κράτος έτσι, αποφασίζει να ''εξαιρέσει'', να ''εξαφανίσει'' τα 2/5 του ελληνικού 'Εθνους, που ζει εκτός επικράτειας. Δηλαδή, τους πολίτες του που ζουν εκτός κράτους και είναι κομμάτι του ελληνικού 'Εθνους. Και υποτίθεται ότι «οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος» (άρθρο 51, παρ. 2 Συντάγματος).

Οι βουλευτές που εκλέγονται στο κράτος, δεν μπορούν τώρα να αντιπροσωπεύουν και το 'Εθνος, αφού στην Βουλή δεν εκπροσωπείται -αναλογικά- ο απόδημος Ελληνισμός, που συνιστά, μαζί με το κράτος και τους κατοίκους του, τους 'Ελληνες στην επικράτεια της Ελλάδας, το ελληνικό 'Εθνος. Ενδεικτικό και το γεγονός ότι η Βουλή -παραπλανητικά- ονομάζεται ''Βουλή των Ελλήνων''.

Το Σύνταγμα αναφέρει: «Ως προς τους εκλογείς αυτούς (ευρισκόμενους εκτός επικράτειας), η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια» (άρθρο 51, παρ. 4).

Τα ''κόμματα εξουσίας'' (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), προκλητικά, επιμένουν να αγνοούν την φράση ''επιστολική ψήφο'', εξαπατώντας και υποτιμώντας την νοημοσύνη μας. Και έχουν σοβαρό λόγο οι μικρομέτριοι πολιτικοί ''ηγέτες'', ειδικά οι, τυχοδιώκτες-''αριβίστες'', Τσίπρας και Μητσοτάκης να ''αγνοούν'' την φράση ''επιστολική ψήφος''. Αυτοί ενδιφέρονται πρώτιστα γιά τα προσωπικά, πολιτικά-κομματικά συμφέροντά τους, που δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα του 'Εθνους

Ο λόγος απλός: Αν καθιερωνόταν η επιστολική ψήφος, οι απόδημοι 'Ελληνες πιθανά θα έφιαχναν κόμμα στην Ελλάδα και με δεδομένη την απέχθεια του λαού της Ελλάδας στα διαπλεκόμενα, διεφθαρμένα ''κόμματα εξουσίας'', όχι μόνο θα είχαν σχεδόν καθολική υποστήριξη από τους Ομογενείς εκτός συνόρων, αλλά θα είχαν και την προτίμηση ενός σεβαστού ποσοστού ψηφοφόρων στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, βγάλτε συμπεράσματα γιά τα ποσοστά που θα λάμβαναν τα κόμματα, σε μιά τέτοια περίπτωση και σε ποιόν ''σκουπιδοτενεκέ'' θα κατέληγαν υπάρχοντα κόμματα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανόμενων των μιζο-διαπλεκόμενων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Σημ.: Φυσικό και αναμενόμενο να είναι ''εξαφανισμένος'' ο υφυπουργός Εξωτερικών, υποτίθεται ''αρμόδιος γιά Απόδημους'', Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στα πολλαπλά ταξίδια του στο εξωτερικό τα τελευταία 2μιση χρόνια, εξαπατούσε και κορόϊδευε συστηματικά τους απόδημους 'Ελληνες στο ζήτημα ψήφου, υποτιμώντας βάναυσα την νοημοσύνη τους. Ο υφυπουργός, πρώτος σε χορούς, πανηγύρια και ταξίδια στο εξωτερικό, πάντα κρύβεται -ως ευθυνόφοβος- στα σοβαρά και δύσκολα.

Share
 

You have no rights to post comments