.

 

Την ώρα που η Ελλάδα δέχεται χωρίς κανένα πρόβλημα χιλιάδες παράνομους μετανάστες κάθε μήνα στο έδαφός της τα Βαλκάνια θωρακίζονται ενάντια στην ελληνική ανοησία, η οποία είναι παροιμιώδης.

Οι βαλκανικές χώρες γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς σύνορα, επιχειρούν να κάνουν το αυτονόητο: να προστατεύσουν τα δικά τους, από τις εισόδους των παράνομων μεταναστών.

Έτσι και σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων από  τα ελληνο-αλβανικά σύνορα, στην περιοχή της Κακαβιάς  δυνάμεις από τις Αλβανία, Αυστρία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο πραγματοποίησαν μεγάλη άσκηση απώθησης παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα.

Η άσκηση η οποία ονομάζεται «Drino 2»,  πραγματοποιήθηκε  από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 17 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται η «Drino 2» είναι συνέχεια της επιχείρησης «Drino» με αντικείμενο την πρόληψη και την τιμωρία της παράνομης μετανάστευσης κάθε άλλης μορφής διασυνοριακού εγκλήματος.

Η επιχείρηση διεξήχθη στην παραμεθόρια περιοχή που υπάγεται στη δικαιοδοσία του Αστυνομικού Σταθμού Πράσινων Συνόρων Κακαβιάς.

Όπως γράφει αλβανική ιστοσελίδα του Αργυρόκαστρου κατά τη διάρκεια της άσκησης- επιχείρησης, συνελήφθησαν και παράνομοι μετανάστες, ο οποίοι μετά το τέλος των διαδικασιών ελέγχου, βάσει της νομοθεσίας- επιστράφηκαν στο ελληνικό κράτος, το οποίο βέβαια δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πόσοι αλλοδαποί βρίσκονται στην επικράτειά του, με την τυπική έννοια του όρου, καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον τέτοια έννοια.

 

Πηγή:pronews.gr


 

 
Share
  Joomla 1.5 free templates